Bij Hamelhuys kun je aan diverse activiteiten meedoen. Er zijn doorlopende activiteiten, zoals yoga, boetseren en kunstzinnig atelier. Ook zijn er eenmalige workshops en korte cursussen. Hieronder vind je het actuele aanbod.

Coaching

Er zijn diverse coaches verbonden aan Hamelhuys met wie je individueel (of met je naaste) gesprekken kunt voeren. De eerste keer is een kennismaking en altijd gratis.

Beeldende therapie

Beeldende therapie is een ‘doe’ therapie, veel minder een ‘praat’ therapie. Want het kan lastig zijn om je gevoelens en gedachten in woorden uit te drukken.

Op afspraak

Coaching Kanker & Werk Stap Nu

In een gesprek krijg je advies en informatie op maat. Daarnaast hoor je welke ondersteuning er mogelijk is in jouw re-integratietraject.

Op afspraak

Financiële coach

Geconfronteerd worden met ziekte brengt een nieuwe financiële werkelijkheid met zich mee.

Op afspraak

Rouwcoach

Rouwcoach Margriet Meijer biedt persoonlijke ondersteuning en begeleiding voor mensen die te maken hebben (gehad) met verlies en rouw.

Op afspraak

Zingevingscoach

Maak je je zorgen, heb je verdriet, loop je tegen allerlei levensvragen aan en bekruipt je het gevoel dat je jezelf kwijt raakt, blijf er dan niet mee rondlopen.

Op afspraak

Creatief

Als je geraakt bent door kanker, kan het heel prettig zijn om met je handen bezig te zijn. Het lukt soms makkelijker om voor een moment je hoofd leeg te maken. Ondertussen kun je ook met lotgenoten samen zijn en in gesprek gaan.

Boetseren

Als je geraakt bent door kanker, kan het heel prettig zijn om met je handen bezig te zijn en ondertussen met lotgenoten samen te zijn.

Vrijdag 10:30 – 13:00 uur

Handwerkmiddag

Je kunt vrij werken met materiaal naar keuze: breien, haken, weven, naaien etc. Er is van alles mogelijk!

Woensdag 13:30 – 16:00 uur

Kunstzinnig Atelier

Verken verschillende kunstvormen zoals tekenen, schilderen, druktechnieken, beeldhouwen in speksteen en werken met glas.

Vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Schrijven voor je leven

Ontdek helende creativiteit bij ‘Schrijven voor je Leven’ met begeleiding van Josje Hamel, voor wie met kanker te maken heeft (gehad).

Woensdag 17 jul 10:30 – 12:30 uur

Eten

Samen eten is gezellig en verbindend. Daarom kun je elke laatste vrijdag van de maand alleen of met je naasten aanschuiven bij ons driegangendiner. Onze vrijwillige koks koken elke maand de sterren van de hemel met iedere keer een ander thema.

Diëtiste

Voor een consult komt Moniek graag naar het Hamelhuys om in alle rust kennis te maken. De basis zorgverzekering vergoedt dit.

Op afspraak

Driegangenmenu

Elke laatste vrijdag van de maand kun je in ons centrum terecht voor een heerlijk driegangenmenu voor slechts 12,50 euro! Er is elke maand een ander thema.

Lichaam

Er zijn bij Hamelhuys diverse lichaamsgerichte behandelingen mogelijk. Zo werken we samen met het Netwerk Massage bij kanker en bieden we nog diverse andere behandelingen aan.

Ademcoaching

Op afspraak

Massage

Jong en oud is van harte welkom, mensen met kanker of die uitbehandeld zijn, maar ook familie en mantelzorgers, ook zij kunnen een hoop spanning en stress ervaren.

Op afspraak

Mindfulness
Reiki
Spreekuur oncologiefysiotherapeut MCZ

Zowel tijdens als na het oncologisch traject kun je met fysiotherapeutische klachten bij Karin terecht.

Op afspraak

Stoelmassage

Op afspraak

Yin Nidra Yoga

Ervaar ontspanning met langdurige Yin yoga houdingen gevolgd door een geleide Yoga Nidra meditatie.

Woensdag 15:00 – 16:00 uur

Lotgenoten

Je kunt bij ons elke dag dat we open zijn terecht voor lotgenotencontact. Onze vrijwilligers zijn er altijd. Ook zijn er vaak andere (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden die (min of meer) in hetzelfde schuitje zitten als jij en met wie je kunt praten (of zwijgen).

Zorgthuis

Onze vrijwilligers kunnen met je meegaan naar het ziekenhuis. Ook kunnen we boodschappen doen, bij jou thuis een kopje koffie of thee drinken, op je kinderen passen en tijdelijk licht huishoudelijk werk doen.

Medische afspraken (buddy)

Een medische buddy biedt waardevolle ondersteuning door met je mee te gaan naar afspraken en na het gesprek samen te reflecteren op de besproken informatie.

Op afspraak

Zorg thuis

Hamelhuys biedt kankerpatiënten essentiële praktische ondersteuning tijdens de behandeling.

Op afspraak