Kunstzinnig Atelier

Vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Elke vrijdagmiddag kun je vanaf 14.00 uur terecht in ons kunstzinnig atelier. Onder begeleiding van Ton de Vreede kan er worden getekend en geschilderd, maar ook druktechnieken, speksteen bewerken of bijv. werken met glas behoren tot de mogelijkheden. In overleg is er veel mogelijk en eigen inbreng wordt gewaardeerd.

Na de middelbare school volgde ik de avondopleiding LO Tekenen. Vervolgens studeerde ik in 1985 af aan kunstacademie ‘Minerva’, afdeling Schilderen en Grafiek. Vanaf 1988 ben ik beelden gaan maken; aanvankelijk in steen en messingdraad, later werd vooral metaal en gelijmd glas verwerkt. Daarvoor volgende ik een aantal lascursussen, vervolgens begon ik met glasfusing (dat is glassmelten op ‘lage’ temperatuur; tot ± 900°).

De opgedane kennis en ervaring wil ik graag delen met de deelnemers aan het kunstzinnig atelier. Ik hoop hen zo nog meer plezier te kunnen bieden aan het creatief bezig zijn en daardoor tot mooie resultaten te komen.

Ton

Ton maakte in opdracht beelden in de openbare ruimte (o.a. ‘Voortvarend’ op het Abel Tasmanplein, i.o.v. Gemeente Groningen), diverse grafmonumenten, maar ook ontwerpen voor toegangspoorten of (tuin)meubilair en decors voor kindertheater. Hij heeft door het hele land geëxposeerd, en nam recentelijk samen met een vriend drie keer deel aan Folly Art Norg.

De kosten voor hetkunstzinnig atelier bedragen € 6,00 per keer.

Meer info of aanmelden? Mail info@hamelhuys.nl, bel 050-364 64 18 of vul het onderstaande formulier in.

Aanmelden kunstzinnig atelier

"*" geeft vereiste velden aan