Mindfulness

Als je kanker hebt of hebt gehad kun je last hebben van angstige of sombere gedachtes of emoties, veel piekeren of slecht slapen. Misschien herken je dit en zoek je een manier om hiermee om te gaan. Mindfulness kan daarbij helpen.

Naast mijn werk als als zelfstandig coach (aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) ben ik mindfulness trainer. Naast ruime ervaring met het begeleiden van mensen in persoonlijke ontwikkeling heb ik zelf ook kanker gehad. Daarvoor had ik al ervaring met mindfulness, en in deze lastige periode heeft mindfulness mij enorm geholpen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik tegenwoordig zelf als trainer anderen begeleid met o.a. de 8-weekse training ‘Mindfulness bij kanker’.

Mandy Garcia

Mindfulness kan helpen bij:

- Angstige gedachten en gevoelens
- Sombere gedachten en gevoelens
- Angst voor terugkeer van kanker
- Piekeren
- Pijn
- Vermoeidheid
- Slaapproblemen

Met mindfulness leer je bewust je aandacht te richten, erbij te kunnen blijven zonder oordelen. Je aandacht kun je trainen, door met een open mind te observeren wat er in je omgaat: in je lijf, in je gevoel en in je gedachten. Je aandacht steeds weer in het hier en nu te laten zijn maakt je steeds bewuster: het vermindert piekeren, je reageert minder automatisch en kunt bewustere keuzes maken. Je leert milder voor jezelf te zijn en keuzes te maken die goed voor jou zijn.

Het is zeker niet moeilijk of zweverig, je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Mindfulness vraagt dat je je durft open te stellen naar jezelf, oordelen loslaat en nieuwsgierig durft te verkennen wat er toch al is.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur waarin veel oefeningen zitten en een heldere koppeling wordt gemaakt naar de theorie van mindfulness. Om echt de vruchten van mindfulness te plukken en het mee te nemen in je leven is dagelijks oefenen belangrijk. Hiervoor ontvang je een werkboek en begeleide oefeningen middels ingesproken audiobestanden.

Data en plaats
De cursus start op dinsdag 7 mei 2024 van 14:00 tot 16:30 uur (opvolgende data zijn: 14, 21 en 28 mei, 4, 11, 25 juni en 2 juli 2024).

Kosten
Met ondersteuning van de Emmaplein Foundation is deze cursus financieel laagdrempelig en toegankelijk gemaakt, waardoor je als deelnemer slechts een eigen bijdrage van € 100 betaalt.

Aanmelden of meer informatie?
Stuur een mailtje naar info@hamelhuys.nl