Aanbod

Binnenlopen zonder afspraak
In het inloophuis kun je tijdens de openingsuren zonder afspraak binnenlopen. Je wordt ontvangen door een van de gastvrouwen of gastheren, met wie je onder het genot van een kopje koffie of thee je verhaal kunt delen. Ook kun je in contact komen met mensen die in een vergelijkbare situatie als jij verkeren. Je bent ook welkom om juist even niet met de ziekte bezig te zijn en je zinnen te verzetten tijdens een van de activiteiten. Je bent volledig vrij om zelf te bepalen aan welke vorm van ondersteuning je behoefte hebt.

Activiteiten
Je kunt in het inloophuis deelnemen aan diverse ontspannende, creatieve en sportieve activiteiten. Het programma bevat een aantal vaste activiteiten, aangevuld met diverse eenmalige of seriematige activiteiten. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.

Begeleiding
Aan het inloophuis zijn professionele therapeuten en coaches verbonden die een deel van hun tijd vrijwillig beschikbaar stellen voor bezoekers. Zij hebben zich binnen verschillende disciplines gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker en hun naasten. Zij werken op afspraak en je kan bij hen gratis terecht. Mocht je na de gratis begeleiding behoefte hebben aan meer gesprekken of begeleiding, dan kan je daar met hen afspraken over maken. Die begeleiding is dan niet meer via het inloophuis.

Buddy
Als je naar het ziekenhuis moet voor een behandeling of een gesprek met je arts, is het fijn als er iemand met je meegaat. Soms heb je niemand in je omgeving die met je mee kan of het is een te grote belasting. Vanuit het inloophuis kan er dan een buddy met je mee gaan. Indien gewenst kan je met de buddy samen naar het ziekenhuis reizen, hij of zij kan bij het gesprek aanwezig zijn en aantekeningen maken en jullie kunnen napraten.

Ontmoetingen met ervaringsdeskundigen
Wanneer je behoefte hebt aan (individueel) contact op een specifiek thema, dan kunnen we onderzoeken of we je aan een gelijkgestemde kunnen voorstellen. We kunnen we op zoek gaan naar een andere gast die zich herkent in jouw ziektebeeld of problematiek, of bijvoorbeeld iemand van jouw leeftijd of met dezelfde achtergrond en interesses.

Reacties zijn gesloten.