Nieuwsbrief april 2023

NIEUW! We gaan onze populaire en effectieve serie Schrijven voor je Leven nu ook online aanbieden. Dit op verzoek van diverse gasten die niet altijd fysiek aanwezig kunnen zijn. Dus waar je ook woont of waar je ook bent, je kunt meedoen aan deze inspirerende serie. We starten online op donderdag 8 juni a.s. De serie omvat vier online bijeenkomsten met steeds twee weken ertussen. Doe je mee? Meer informatie vind je hier en je kunt je aanmelden via info@hamelhuys.nl

Hatha yoga
Ook nieuw in ons aanbod is yoga op  woensdagavond. Van 18.45 – 20.00 uur kunnen onze gasten meedoen met (Hatha) yoga. Deze yogalessen zijn dynamisch, nuchter, uitdagend en gericht op balans, focus, stretch, focus, kracht en adem. Vanuit zachte kracht met humor toewerken naar meer lichaamsbewustzijn. Aan het einde van de les is er een korte meditatie. Het gaat er niet om hoe lenig je bent, maar vooral om plezier te hebben in het fysiek en mentaal uitdagen van jezelf. Dit brengt ontspanning, zelfkennis en vertrouwen in lichaam en geest. De bijdrage voor de yogalessen is € 6 per keer. Je kunt op ieder gewenst moment instromen. Aanmelden kan via info@hamelhuys.nl Meer informatie vind je hier.  

Coach kanker & werk
Elke eerste woensdagochtend van de maand, in dit geval op woensdag 3 mei, vindt er bij Hamelhuys van 10.00 – 13.00 uur (inloop)spreekuur Kanker & Werk plaats. Loop gerust binnen voor een kennismaking en/of met je vragen. Voor iedereen die behandeld is of wordt voor kanker is het een belangrijke stap om het leven en werk weer op te pakken. Met de onzekerheid over je gezondheid komen vaak emoties van angst, verdriet en rouw los. Hoe krijg je weer vertrouwen in alles wat ooit zo vanzelfsprekend was? Hoe kom je met jouw mogelijkheden weer terug in je werk of op de arbeidsmarkt? In een gesprek krijg je vrijblijvend advies en informatie op maat. Een gesprek duurt ongeveer een uur en is gratis.

Vrijwilliger worden
Hamelhuys wordt voor een groot deel gerund door vrijwilligers. Zij weten vaak uit eigen ervaring wat kanker betekent en bieden gasten en hun naasten een luisterend oor. Ben jij minimaal drie uur beschikbaar per week en heb je interesse om ons te ondersteunen? Welkom! Stuur gerust een mail naar info@hamelhuys.nl o.v.v. Vrijwilliger en wij nemen graag contact met je op voor de mogelijkheden.

Graag tot ziens bij Stichting Hamelhuys. Je vindt ons aan de Johan de Wittstraat 15 in Groningen. Gelegen op loopafstand van station Groningen Noord en in een zijstraat van de Bedumerweg.

Op Koningsdag (donderdag 27 april) en Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei) zijn wij gesloten.

Kijk voor al onze activiteiten en meer informatie op www.hamelhuys.nl