Zorg thuis

Alles wat we bieden is gebaseerd op wat het beste is voor de familie!

handenHamelhuys biedt kankerpatiënten essentiële praktische ondersteuning tijdens de behandeling. Hierdoor vergemakkelijken wij de intense belasting van de behandeling voor patiënten en hun familie waardoor de focus ligt waar het hoort: herstel en genezing. Het Hamelhuys wil op alle mogelijke manieren bijdragen aan een versterking van deze focus. Dit doen wij samen met de inzet van vrijwilligers, die allen op hun eigen wijze praktische ondersteuning bieden. Op basis van jouw vraag voor ondersteuning, zoeken we in onze poule van vrijwilligers iemand die jou, en je familie, het beste kan ondersteunen. Zo delen we de zorg die jouw directe woonomgeving sterk en daarmee leefbaar houdt.

Vrijwilligers kunnen tijdens de behandeling ondersteuning bieden bij:

Medische afspraken (buddy)
Tijdens een gesprek met de arts word je soms overladen met informatie. Om deze informatie goed te verwerken, is een extra paar oren erg handig. Mocht je even niemand hebben die met je mee kan naar een afspraak met de arts, dan kan een van onze vrijwilligers een buddy zijn die met je meegaat. Deze buddy is medische student van het UMCG. Hij of zij kan na het gesprek met de behandelend arts ook extra uitleg geven over nieuwe medische informatie.

Licht huishoudelijk werk, zoals boodschappen, kleine klusjes in huis
Je leven kan er anders uitzien tijdens de behandeling. Afhankelijk van hoe je je voelt, pak je huishoudelijke taken juist wel of niet op. Dan is het wellicht fijn dat dagelijkse taken even worden overgenomen. Wij doen dan de boodschappen en brengen deze bij je thuis, maar ook licht huishoudelijk werk zoals de was, strijk, huisdieren verzorgen, stofzuigen en andere basale huishoudelijke taken kunnen worden verzorgd.

Bereiden en thuis bezorgen van maaltijden
Het “gewone” gezinsleven wil je het liefst draaiende houden tijdens de behandeling, maar het is ook begrijpelijk dat je hier minder energie voor hebt. Als er dagen zijn waarop je even geen energie hebt om een voedzame maaltijd op tafel te zetten, dan is het toch geweldig om de vriezer te openen en daar gezonde maaltijden te vinden om klaar te maken? Wij bieden ook de optie voor een thuiskok die boodschappen meeneemt en bij je thuis komt koken. Ook kan je bij een vrijwilliger in de buurt een kant en klare maaltijd ophalen, of op laten halen, zodat je het alleen maar op de tafel hoeft te zetten.

Kinderopvang, zowel acute kinderopvang als structurele opvang
De hulp bij de opvang van je kinderen is van onschatbare waarde. Opvang tijdens een behandeling is wezenlijk om te kunnen ontspannen. We bieden hierbij ondersteuning op drie manieren.

  • Tijdens schooluren is er altijd iemand beschikbaar voor acute opvang als een ziekenhuisbezoek/behandeling uitloopt. Weten dat opvang snel geregeld kan worden in deze onvoorziene situaties geeft rust.
  • Een vrijwilliger kan de kinderen ophalen uit school, zodat je meer energie kunt besteden aan leuke dingen doen met je kinderen.
  • Gezelschapshulp om samen activiteiten te ondernemen in en om het huis. Een spelletje doen, je verhaal kwijt kunnen, samen koken, samen eten, of buitenshuis een wandeling maken hoort tot de mogelijkheden.

Wil je gebruik maken van dit aanbod? Stuur dan een email naar info@hamelhuys.nl of vul onderstaand formulier in.

Wil je vrijwilliger bij Hamelhuys Zorg thuis worden? Mail ons dan op info@hamelhuys.nl

Zorg thuis

    Kies de zorg waar je gebruik van wilt maken. Wij nemen contact met je op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.