Voetreflexmassage

Anja Kluin verzorgt op vrijdag en op afspraak voetreflexmassage in ons inloophuis.

“Een aandachtige aanraking zegt soms meer dan duizend woorden”

Aanraken staat voor aandacht. Een ontspannende voetmassage vanuit aandacht kan helpen om de emotionele balans te herstellen/te bewaren en alle stress even los te laten. Aanraken herinnert je aan de verbinding die je hebt, met jezelf, met de ander, met de wereld. Voetmassage haalt je uit je dagelijkse routine, zodat je tijd hebt voor jezelf. Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen voor je voeten, die je de hele dag moeten dragen, maar voor je hele lichaam. Het geeft je rust en laat je even stilstaan in het nu. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam.

Historie voetreflexmassage

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexmassage als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Reeds toen al had men ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden. De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en het balanceren van het meridianenstelsel. Op deze manier wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

xIMG_9464Anja: “In 2013 kwam ik in aanraking met voetreflex gericht op migraine. Dit heeft mij zo in beweging gebracht dat ik zelf de HBO geaccrediteerde opleiding Voetreflexmassagetherapie heb afgerond. Inmiddels heb ik zelf mogen ervaren dat je met voetreflex zoveel voor mensen kunt betekenen. Als aanvulling op deze opleiding heb ik de cursus Oncologische voetzorg gevolgd. Bij het inloophuis geef ik voetmassages op vrijdag of andere dagen/tijden in overleg. Voetmassage is een vorm van masseren die voor iedereen, jong en oud, geschikt is. De voetreflexmassage is aanvullende zorg en vervangt niet de reguliere geneeskunde. De massages worden altijd op de cliënt afgestemd, daarbij maak ik gebruik van biologische etherische olie. Massage duurt 30 minuten (uitloop tot 45 minuten).”

Kosten per massage 5 euro (ten goede van het inloophuis)

Meenemen 1 dunne/lichte handdoek (minimaal 70×140 cm) of 2 kleine handdoeken (50×100).

Voor een afspraak kun je mailen naar info@hamelhuys.nl o.v.v. Voetmassage of Je kunt je ook aanmelden via onderstaand formulier.

Afspraak voetmassage

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.