Van breien tot brein

De komende tijd is er van alles te doen in ons inloophuis.

Brei- en haakmiddag

Vanaf 27 november zijn er elke vrijdag vanaf 14 uur leuke brei- en haakmiddagen in het Hamelhuys! Onder het genot van kopjes koffie en thee kun je heerlijk breien en/of haken. Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk, ook als je niks met kanker te maken hebt (gehad). We willen hiermee ons inloophuis bekender maken in de buurt (Indische buurt e.o. in Groningen).

Wil je ook gezellig meedoen? Meld je dan hier aan.

Lezing: De kracht van het brein
Over basisvertrouwen, stress en ziek zijn.

Lezing door  Marieke Bossina op donderdag 3 december 2015.
Inloop vanaf 19.30 uur, start lezing om 20.00 uur.

Wat doet stress met ons lichaam en brein?
Geen leven zonder stress, dat zullen we allemaal wel herkennen. Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress. Deze stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. De hormonen adrenaline en cortisol komen vrij, ook wel vlucht- of vechthormoon genoemd.

Wil je deze lezing bijwonen? Meld je dan hier aan.

Bloemschikken

Vanaf december is er elke maand een workshop bloemschikken. De eerste is op donderdag 10 december 2015 van 19.30 tit 22.00 uur en staat in het teken van kerst.

Deelname bedraagt € 10,- inclusief materiaal en consumptie.

De workshop wordt verzorgd door Marjolein Hulsebos van het Bloemenhuis FLORA. Wees er snel bij want VOL=VOL. , opgeven kan hier.

Qi Gong

Vanaf januari 2016 geeft Janny Giezen op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur Qi Gong in het inloophuis. Deze twee woorden staan voor ‘energie’ (Qi) en ‘langdurig oefenen’ (Gong). Qi Gong is een bewegingsleer die weliswaar een beetje lijkt op Tai Chi, maar bij Qi Gong zijn de vormen korter. Janny heeft een eigen variatie op Qi Gong ontwikkeld, die veel gericht is op de voeten. “Mensen zijn te vaak ‘in hun hoofd’ bezig, terwijl het juist de voeten zijn die door een goed contact met de aarde voor een stabiele basis zorgen.”

Aanmelden voor Qi Gong? Klik hier.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.