Rouwcoach Margriet Meijer

Op afspraak kun je bij Hamelhuys terecht bij rouwcoach Margriet Meijer.

Margriet: ” Ik ben binnen het Hamelhuys als vrijwilliger werkzaam als gastvrouw en rouwcoach. Momenteel volg ik de opleiding tot stervensbegeleider.

Op mijn 17de verloor ik mijn vader aan kanker en kreeg ik in het UMCG een baan bij de polikliniek Kinderoncologie/Hematologie en nu ben ik werkzaam op de verpleegafdeling van de Hematologie. Daar kom ik dagelijks in aanraking met kankerpatiënten, de familie en naasten. Ik zie en voel hun behoefte naar persoonlijke zorg en aandacht buiten de reguliere zorg om. Als mensenmens zag ik hier voor mij een belangrijke rol weggelegd. Als rouwcoach werk  ik vanuit mijn hart en mijn gevoel en uit liefde voor mijn medemens.

Rouwcoach is een relatief nieuw begrip binnen onze samenleving en daarom leg ik graag uit wat het inhoudt. Rouw ontstaat als iemand een persoon of iets anders gaat verliezen, verliest of heeft verloren, die van grote betekenis was in zijn/haar/het leven. Iemands leven verandert daardoor ingrijpend. Je kunt niet meer terug naar de situatie zoals die was. Er ontstaat een scheidslijn tussen de situatie voor het verlies en het leven na het verlies. Dit gaat gepaard met diepe emoties en een gevoel van onbehagen. Je voelt je verloren, niet jezelf en anders dan anders.

Als rouwcoach ondersteun ik mensen door:

  • aanwezig te zijn, te luisteren en goede vragen te stellen
  • samen te  zoeken naar rituelen en vormen die troostend zijn
  • samen te zoeken naar een nieuwe levensinvulling of zingeving

Rouw verdwijnt nooit en is niet gebonden aan tijd. Het is verweven in je leven, als een ademhaling, die soms even stokt en hapert om daarna weer krachtig en sterk terug te komen.

Samen met jou ga ik graag op zoek en leer je om weer vrijuit te kunnen ademen.

Wil je een afspraak maken bij Margriet? Mail ons dan via info@hamelhuys.nl of je kunt bellen naar 050-3646418

 

 

Reacties zijn gesloten.