Roparun en de kracht van muziek

We ontvangen van Stichting Roparun een bijdrage in de de inrichting van ons inloophuis van € 14.000! Hier zijn we heel blij mee!

Directeur Michael Beenhakker van Stichting Roparun: ”We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk dat het inloophuis verricht. Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. In 2015 hebben we tot nu toe al 174 doelen kunnen ondersteunen voor een bedrag van 3,1 miljoen euro.”

Vandaag is op OOG TV in de nieuwsuitzending aandacht besteed aan dit nieuws. Het item over ons inloophuis is hier te zien:

Uitzending OOG TV

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volgend jaar vindt de 25e editie van de Roparun plaats. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

De kracht van muziek

In welke fase van leven met kanker je je ook bevindt, muziek kan veel kracht, steun en troost bieden.

Daarom hebben wij de leden van de Groninger Songwriter Circle gevraagd om nummers ter beschikking te stellen van het inloophuis. Uit de inzendingen hebben wij zes nummers van singer/songwriters gekozen, die wij goed vinden passen bij de thematiek van het inloophuis: leven met kanker. Of je nu patiënt, ex-patiënt of naaste bent. Zoveel mensen, zoveel smaken. Daarom heel verschillende nummers.

De komende periode laten we de zes nummers op onze site rouleren. Tot nu zijn dat er twee, van de formatie Marjoram en van singer-songwriter George Welling. Klik op de links hieronder om de nummers te beluisteren en de teksten te lezen:

Marjoram

George Welling

Save the date

Na de zomervakantie gaan we van start met de diverse activiteiten in het inloophuis en kan iedereen langskomen voor inloop. Hou de site in de gaten voor het rooster en de openingstijden.

Natuurlijk komt er ook een feestelijke officiële opening! Noteer de datum alvast: 10 oktober 2015. Meer info volgt te zijner tijd via deze nieuwsbrief en de website.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.