Reiki

Op afspraak verzorgt Nicolet reiki in ons inloophuis. 

Wat is Reiki

Reiki is het Japanse woord voor levenskracht. Reiki betekent Universele Levensenergie.

Het is een methode waarbij helende levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen. De handen worden op de ontvanger gelegd en de energie stroomt vanzelf.

De energie van de gever staat hier helemaal buiten en wordt dus niet aangesproken bij een reiki-behandeling. Reiki zoekt zelf elke disharmonie in het lichaam op en zal deze harmoniseren waardoor het lichaam ertoe wordt aangezet, zichzelf versneld te herstellen.

Reiki versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het steunt bij datgene wat op dat moment het meest belangrijk is. Dit kan lichamelijk zijn maar het kan ook werken op gedachtenpatronen waarmee we onszelf ongelukkig maken. Reiki werkt niet alleen in op de symptomen maar op de hele mens.

Een Reiki behandeling kan zowel zittend als liggend worden uitgevoerd. Tijdens een Reiki-behandeling wordt het hele lichaam behandeld. De Reikigever legt zijn/haar handen op bepaalde punten op het lichaam en laat daar enkele minuten lang Reiki naar de ontvanger stromen.

De  ontvanger hoeft zich niet te ontkleden, het is fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben en warme sokken.

De behandeling

De behandelduur kan worden aangepast aan uw wens (wanneer zitten of liggen pijnlijk is).

Een behandeling duurt normaal gesproken ongeveer 45 minuten.

Voor en na de behandeling is het van belang om (veel) water te drinken, om de afvoer van afvalstoffen (wat door Reiki versneld wordt) te vergemakkelijken. De beste manier om kennis te maken met Reiki is om zelf een keer een behandeling te ondergaan. Het is ook mogelijk om in overleg, reiki op afstand te ontvangen.

Nicolet: “Ik was werkzaam in de functie van verpleegkundige totdat ook kanker mij trof. Mijn interesse gaat uit naar alternatieve(complementaire) zorgverlening.

Ik ben werkzaam als gastvrouw in het Hamelhuys en geef naast Reiki ook Aroma Touch Therapie.”

Wil je een afspraak maken voor reiki? Mail dan naar info@hamelhuys.nl of bel 050 – 364 64 18.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.