Nieuw seizoen, nieuw aanbod

zingen met soepDe zomerperiode is voorbij. Dat betekent altijd een nieuw aanbod van activiteiten. Ook bij ons! Met ingang van dit seizoen hebben we yoga, Qi Gong en ons eigen koor! Ook ons bestaande aanbod blijft gehandhaafd. Kijk voor het complete overzicht op onze site.

Yoga
Elke maandag van 17.00 tot 18.15 uur is er yoga in ons inloophuis, verzorgd door Angela Vrolijk. Angela gaf al jarenlang les in meer actieve yogavormen, toen bij haar eind 2010 borstkanker werd geconstateerd. In de periode van behandelingen en het herstel daarna, was yoga een grote hulp om het contact met haar lichaam weer als ontspannen en plezierig te kunnen ervaren.

Voor meer info en aanmelding klik hier.

Qi Gong
Op maandagochtend verzorgt Janny Giezen Qi Gong. Deze twee woorden staan voor ‘energie’ (Qi) en ‘langdurig oefenen’ (Gong). Qi Gong is een bewegingsleer die weliswaar een beetje lijkt op Tai Chi, maar bij Qi Gong zijn de vormen korter. Janny heeft een eigen variatie op Qi Gong ontwikkeld, die veel gericht is op de voeten. “Mensen zijn te vaak ‘in hun hoofd’ bezig, terwijl het juist de voeten zijn die door een goed contact met de aarde voor een stabiele basis zorgen.”

Voor meer info en aanmelding klik hier.

Zingen met soep
We hebben een koor in ons inloophuis! Eens in de twee weken op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur kun je in ons inloophuis lekker zingen (iedereen kan het!) en in de pauze genieten van onze huisgemaakte soep. Dirigente Nynke: “Ik zing zelf al mijn hele leven en heb verschillende cursussen en opleidingen gedaan in de muziek. Ben zangeres, docent/coach en dirigent. Hiernaast werk ik met de stem op therapeutische basis.  Toen ik hoorde dat er een dirigent gezocht werd voor het Hamelhuys voelde ik me meteen geroepen. Dit wilde ik al langer, werken met kankerpatiënten, ex-patiënten maar ook voor de mensen die hen tot steun zijn. De stem doet wonderen zeg ik altijd en mijn levensmotto is zoveel mogelijk mensen blij te maken met zingen, met klank. Het werk enorm helend.”

Voor meer info en aanmelding klik hier.

Massage bij kanker
In het verleden was de ziekte kanker een contra-indicatie om te masseren. Tegenwoordig wordt daar, na diverse onderzoeken, heel anders tegen aan gekeken. Er komen steeds meer ziekenhuizen die samenwerken met masseurs die hierin gespecialiseerd zijn. Bij ons in het inloophuis verzorgt Wim van Rotz elke donderdag massage bij kanker.

Voor meer info en aanmelding klik hier.

Boekenmarkt
Zaterdag 1 oktober a.s. organiseren we een boekenmarkt in ons inloophuis van 13.00 tot 16.00 uur. We hebben een heel mooie partij tweedehands boeken gekregen en mogen die verkopen ten bate van ons inloophuis. Er is van alles bij: romans, literatuur, kookboeken, fictie, non-fictie. De boeken zijn in goede staat en we vragen € 2,00 per stuk. Lekker lezen in het najaar? Kom langs 1 oktober en sla je slag!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.