Lezing Marchel Tissingh

Op woensdag 19 oktober 2022 verzorgt Marchel Tissingh van 19.30 tot circa 21.00 uur een lezing over zijn plan om in 2023 de Camino naar Santiago de Compostella te fietsen, met onder andere als doel om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding.

Aan de hand van foto’s neemt Marchel je mee op zijn mooiste fietstochten ter voorbereiding op deze reis.

Wie döt mij wat, wie döt mij wat
Wie döt mij wat vandage ‘k
Heb de banden vol met wind
Nee ik heb ja niks te klagen
Uit: Op Fietse van Skik

Marchel heeft zijn hele leven veel gefietst. Voor school, werk én recreatief. Alleen of samen, om te genieten van de natuur en om zijn conditie op peil te houden.

In de laatste decennia heeft Marchel beide ouders verloren aan de gevolgen van kanker. Hij heeft ook mensen in zijn omgeving die kanker hebben overleefd, omdat onderzoeken en behandelingen steeds beter worden. Zelf heeft hij nog geen lichamelijke problemen gehad die niet relatief simpel te verhelpen waren. Maar hij realiseert zich wel dat dit zomaar anders kan zijn.

Sinds zijn middelbare schooltijd heeft hij al een droom om een lange fietstocht te maken. Die droom, de fietstocht naar Santiago, gaat hij nu uitvoeren en combineren met de inzamelingsactie voor het KWF kankerbestrijding, zodat de kans op overleven van kanker wordt vergroot. Ook hoopt hij dat met het ingezamelde geld de omstandigheden voor de patiënt en naasten tijdens het proces van onderzoek, behandeling en hopelijk genezing kan worden verbeterd.

‘Stel niet uit tot morgen wat gij heden doen kunt’

Ter voorbereiding op deze lange tocht naar Santiago en terug, fietst(e) Marchel dit jaar veel één- of meerdaagse tochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan routes rond De Koloniën van Weldadigheid. Marchel stelt met behulp van fietsknooppunten ook zelf routes samen, waarbij ook een beklimming deel uitmaakt van zijn voorbereidingen.

Het bijwonen van de lezing in het Hamelhuys aan de Johan de Wittstraat 15 te Groningen, is gratis. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Uiteraard is het mogelijk om een bijdrage te doneren bij het KWF – StClemens2StJacobus.

Wil je deze interessante lezing bijwonen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@hamelhuys.nl of te bellen met 050 3646418.

Reacties zijn gesloten.