Kunstveiling

VEILING ‘KUNST VOOR LEVEN’ OP 27 JANUARI 2021

Beste Kunstenaar,

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan de veiling ‘Kunst voor je leven’ die wordt gehouden op 27 januari in Martiniplaza.

Vorm
‘Kunst voor leven’  is een evenement in de vorm van een veiling om via kunst aandacht te vragen en geld op te halen voor een goed doel.  Het goede doel is het Hamelhuys want dat heeft het, net als vele anderen, financieel zwaar door de Coronacrisis.

Het Hamelhuys is één van de 75 inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten en naasten in Nederland. Het is een 100% vrijwilligersorganisatie. Mensen kunnen er terecht voor lotgenotencontact en allerlei activiteiten die het leven met kanker, in welke fase dan ook, verlichten. Kijk voor meer informatie over het inloophuis op www.hamelhuys.nl

Ook de kunstsector en kunstenaars hebben het momenteel moeilijk. Door het organiseren van een veiling kunnen we elkaar (onder)steunen in deze lastige tijd. Martiniplaza heeft hiervoor belangeloos ruimte en faciliteiten beschikbaar gesteld. Van de opbrengst gaat een deel naar de kunstenaar en een deel naar het Hamelhuys.

Initiatiefnemers
Het initiatief hiervoor is genomen door René Alberts en Josje Hamel. (vrienden, lotgenoten, ervaringsdeskundigen en kunstenaars) Zij hebben wederom hun krachten gebundeld. Begin dit jaar hebben ze samen het boek ‘Geluksvogels’ uitgebracht.  De succesvolle boekpresentatie was op 7 februari 2020 in Galerie Noorderlicht, tegelijkertijd startte de gelijknamige expositie. De portretten hebben er tot 8 maart jl. gehangen en zijn daarna doorgereisd naar het Hamelhuys, locatie Assen. Daar hangen ze nog steeds, maar door de Corona-crisis en de daaruit voortvloeiende maatregelen is de reizende expositie daar helaas letterlijk en figuurlijk tot stilstand gekomen. 

Aanmelding
Wil je graag je steentje bijdragen en meedoen als kunstenaar? Je kunt je aanmelden tot en met 26 november 2020. De veiling  zal plaatsvinden op woensdag 27 januari 2021. Graag ontvangen wij een e-mail met een foto van het werk (1 kunstwerk per kunstenaar) dat jij beschikbaar wilt stellen voor verkoop per veiling, inclusief een korte omschrijving.  Geef aan welk minimaal verkoopbedrag je wilt hanteren en wat de eventuele verdeelsleutel mag zijn. Daarbij geldt een maximaal percentage van 40% voor de kunstenaar.

Vervolg
Er zal een selectie worden gemaakt en je ontvangt daarover bericht. Als jouw kunstwerk is uitgekozen hebben we  contact over hoe het verder allemaal in zijn werk zal gaan (kunstwerk online laten zien, aanleveren kunstwerk voor de kijkmiddag en veiling, vervoer, tijden, uitbetaling etc.).

Wacht niet te lang als je net zo enthousiast bent als wij  en mail ons  je aanmelding naar info@hamelhuys.nl

We kijken ernaar uit!

Met kunstzinnige groet,

René Alberts
Josje Hamel

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.