In the picture

Hamelhuys staat weer volop in de belangstelling! Afgelopen week stond er een mooi artikel in de Groninger Gezinsbode. Klik hier om het te lezen. Wij hebben zelf weer leuke activiteiten bedacht, maar andere mensen zetten zich ook in voor het inloophuis! Zo komt de provincie Groningen helpen bij de high tea op 11 maart en wordt er een benefietavond voor het Hamelhuys georganiseerd!

Mandala meditatie workshop – 2 maart om 13.30 uur
Woensdagmiddag 2 maart 2016  geeft Ellen Plompen een mandala meditatie workshop van 13.30 tot 15.30 uur.  Zoals het woord al zegt, gaat het bij medi-tatie om het midden, het middelpunt. De meeste spelen draaien om het middelpunt, een kind haalt daar ook haar onbegrensde  energie en vreugde vandaan. Een mandala vertrekt vanuit het middelpunt. Deze workshop is bedoeld om je innerlijke mandala in beweging te brengen en je rust en vreugde te geven. De kosten bedragen € 4,00. Je kunt je hier aanmelden voor de workshop

High tea – 11 maart van 15.00 tot 17.00 uur
11 maart is de grootste vrijwilligersactie van Nederland! In samenwerking met NL-doet en Provincie Groningen organiseert het Hamelhuys een High tea.  Vanaf 15.00 tot 17.00 uur kun je langskomen voor lekkernijen en natuurlijk een kopje thee. Iedereen is welkom, vooral bewoners uit de Indische buurt/Korrewegwijk in Groningen. Klik hier voor meer informatie.

Benefietavond – 19 maart vanaf 19.00 uur
Zaterdagavond 19 maart wordt er een benefietavond gehouden voor het Hamelhuys in Simplon. De gehele opbrengst gaat naar het inloophuis. In samenwerking met vier Groningse acts en vier Groningse dichters belooft dit een prachtige avond te worden. Geniet deze avond van de muziek van singer-songwriters en luister naar de verhalen van dichters. Gezamenlijk laten ze de kracht van het woord horen, voelen en zien. Deuren open om 19.00 uur. Vanaf 20.00 uur begint het programma. Voorverkoop: 7 euro entree (+ 1 euro servicekosten). Aan de deur 8 euro entree. Klik hier om kaarten te kopen.

Lezing Kanker en Werk – 24 maart 2016 20.00 uur
Heb je onlangs de diagnose Kanker te horen gekregen? Jouw wereld staat even stil. Hoe nu verder? Hoe vertel ik het mijn baas en collega’s? Wat zijn mijn rechten en mijn plichten als werknemer? Er komen een heleboel vragen op je af. Werken met of na kanker is niet altijd vanzelfsprekend. Maar liefst 15 tot 60% van de kankerpatiënten geeft aan problemen te ondervinden met de terugkeer naar werk. Het herstel is voor iedereen erg persoonlijk. Op 24 maart 2016  besteden we aandacht aan deze onderwerpen en geven we informatie over hoe je zelf meer regie kan nemen tijdens jouw re-integratieproces. Klik hier om je aan te melden.

 

Omgaan met verlies bij kanker
Kanker krijg je nooit alleen. Ook je dierbaren krijgen ermee te maken. Als er kanker komt, staat de hele wereld op z’n kop en is niets meer zoals het was. Allerlei gevoelens en gedachten spoken door je hoofd en je toekomst staat ineens in een ander perspectief. In samenwerking met Tricom Coaching organiseert het Hamelhuys de themagroep ‘Omgaan met Verlies bij kanker’. De groep staat onder leiding van Frans van der Wijk.

Het delen van onze gedachten, gevoelens en ervaringen staan centraal. Je krijgt inzichten over het omgaan met verlies en rouw en de effecten daarvan. Data: 18 maart, 29 april, 27 mei en 24 juni 2016. Van 16.00 tot 18.00 uur. Er zijn verder geen kosten aan verbonden. Klik hier om je op te geven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.