Hypnose bij kanker

Op afspraak kunt u bij ons terecht voor hypnose als ondersteuning bij kanker. Dit is ook mogelijk in Zuidlaren. De hypnosesessies worden gegeven door Janine Alting van Onder Hypnose.

Janine Alting is o.a. Register Hypnotherapeut. Ze heeft sinds 2006 een eigen praktijk in Zuidlaren waar ze verschillende therapievormen toepast. Janine is in de basis (anatomie, fysiologie, pathologie en psychosociale kennis) op Hbo-niveau, CPION-geaccrediteerd opgeleid. Daarnaast heeft ze een aantal therapiespecifieke opleidingen gevolgd, allen op Hbo-niveau. Naast Register Hypnotherapeut is Janine SiVAS Acupuncturist, Manueel Praktizijn, Bioresonantietherapeut, Hartcoherentietrainer en last but not least Orthomoleculair Gewichtsconsulent.

Janine heeft specialisatietrainingen gevolgd op het gebied van hypnose bij kanker, oncologiemassage en de begeleiding van mensen met Diabetes type 2.

Hypnose
Het woord “Hypnose” is afkomstig van het Griekse “Hypnos” dat slaap betekent. Hypnose heeft echter niets met slaap te maken. Een hypnotherapeut zal tijdens de inductie waarbij iemand in een lichte trance wordt gebracht het woord “slaap” wel gebruiken, maar dit staat synoniem voor het woord “ontspan”.

Hypnose heeft ook niets met magie te maken. Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Iedereen kent (zelfs meerdere keren per dag) momenten van spontane hypnotische trance. U herkent ze vast. U staat wat voor u uit te staren en komt met een schokje terug in het hier en nu. Ook is het u wel eens overkomen dat u zich tijdens een autorit ineens realiseert dat u al veel verder bent dan gedacht. Het lijkt alsof u een stukje van de reis hebt “gemist”. Ook kunt u in een moment van spontane hypnotische trance “zomaar” de afslag missen die u al jaren iedere dag neemt. In feite is Hypnose niets meer of minder dan een opperste vorm van concentratie.

Hypnose is een evidence based (wetenschappelijk bewezen) behandelmethode die steeds breder wordt ingezet, ook in de reguliere zorg. Er zijn in Nederland steeds meer ziekenhuizen die patiënten in aanvulling op hun behandeling Hypnotherapie aanbieden. Hypnotherapie is effectief. Meestal zijn er slechts 1 tot 3 sessies nodig om de gewenste verandering tot stand te brengen.

Hypnose heeft een breed toepassingsgebied. Het wordt ingezet bij fysieke, mentale en emotionele klachten en niet te vergeten vervelende en/of slechte gewoontes zoals roken, nagelbijten en stress- en emotie-eten.

Toegespitst op de begeleiding van mensen bij wie is vastgesteld dat ze de ziekte kanker hebben is het toepassingsgebied:

Angstgevoelens Ondersteuning voor en tijdens (belastende/vervelende) behandelingen
Bescherming tegen negatieve woorden omgeving Ontspanning (fysiek en mentaal)
Bescherming tegen overprikkeling Ontspanning van uw centrale zenuwstelsel (speelt een belangrijke rol bij pijn)
Bescherming tegen slecht/negatief woordgebruik door medici Onzekerheid
Bevordering van de werking van uw immuunsysteem Pijn
Bijwerkingen van behandelingen en/of medicatie (vermindering van) Postoperatieve genezing (bevordering van)
Depressieve gevoelens Slapeloosheid
Eetstoornissen: Binge Eating (eetbuien) en stress- en emotie-eten Slechte eetlust
Haaruitval Vermoeidheid
Negatieve emoties Woede
Ondersteuning voor en na operaties

Zoals gezegd heeft hypnose niets met magie te maken. Hypnose is een techniek waarbij de hypnotherapeut de gehypnotiseerde, u in dit geval, begeleidt in een steeds diepere trance te komen. Op het moment dat u een diepe trance (Somnambulisme) hebt bereikt, kan het veranderwerk m.b.t. uw klacht of veranderwens beginnen. Meer informatie over wat hypnose is, hoe het kan dat hypnose werkt en wat er tijdens een hypnosesessie gebeurt kunt u lezen op www.onderhypnose.com.

Welbekeken is iedere hypnose zelfhypnose waarbij u volledige controle houdt, u kunt op ieder moment beslissen de hypnose te beëindigen.

De begeleiding die Janine als complementair werkend therapeut biedt, richt zich niet op de behandeling van de ziekte zelf. Dat is het terrein van reguliere specialisten. De begeleiding met hypnose kan een waardevolle aanvulling zijn. Hypnose is erop gericht dat mensen die door de ziekte kanker zijn getroffen, in een zo goed mogelijke conditie blijven zodat ze reguliere behandelingen (zo goed mogelijk) aankunnen. Reguliere behandelingen vragen nogal wat van iemand. Niet alleen fysiek, ook mentaal en emotioneel.

Janine’s voorkeur gaat uit naar het u eerst aanleren van zelfhypnose. U hebt dan een krachtig instrument in handen. U kunt zelfhypnose meerdere keren per dag, ook al is het maar een paar minuten, inzetten. In de ogen van Janine doen een paar minuten zelfhypnose meer goed dan een Powernap.

Met zelfhypnose geeft u uw lichaam de gelegenheid zich op allerlei terrein zo goed mogelijk te herstellen. In een diepe trance ontstaat meer balans tussen het Sympatisch en Parasympatisch zenuwstelsel (de werken-vechten-vluchten modus versus de modus voor rust, herstel en opbouw van nieuwe energie). Bij zowel mentale, emotionele als fysieke stress door een ziekte of een aandoening, wordt de Sympathicus (de werken-vechten-vluchten modus) dominant. Wanneer deze stress langere tijd aanhoudt, is de Parasympathicus (die zwakker is dan de Sympathicus) slecht in staat zich ook te laten gelden. Kortom: balans tussen het Sympathisch en Parasympatisch zenuwstelsel is uitermate belangrijk voor een goede fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Het aanleren van zelfhypnose gebeurt in drie sessies:

Sessie 1:
Tijdens de eerste sessie maakt u kennis met hypnose. De sessie begint met voorgesprek waarin onder andere aandacht wordt besteed aan eventuele angstgevoelens of twijfel om onder hypnose te gaan. Het wegnemen hiervan is cruciaal; angst en twijfel zijn vijanden van hypnose. Wanneer u bang of onzeker bent om onder hypnose te gaan, zal het Janine niet lukken u in een diepe trance (Somnambulisme) te brengen. Het bereiken van Somnambulisme is een voorwaarde voor succes.

Na het voorgesprek is het tijd met de hypnosesessie te beginnen. Tijdens de sessie begeleidt Janine u heel geleidelijk en in uw tempo naar een zo diep mogelijke trance. Wanneer u Somnambulisme hebt bereikt verankert ze de diepe hypnose in uw onderbewustzijn waarna ze u uit hypnose haalt.

Het is in de eerste sessie nog niet mogelijk u zelfhypnose aan te leren, dat kan en gebeurt in de tweede sessie.

Sessie 2: 
In de tweede sessie brengt Janine u nogmaals (zo mogelijk nog dieper) onder hypnose waarna ze de dan bereikte diepte in uw onderbewustzijn verankert. Na het verankeren zult u – iedere keer dat u door haar of een collega-therapeut onder hypnose wordt gebracht – in één keer teruggaan naar deze diepe hypnotische staat van zijn. Een prachtig fenomeen maar …. u bent dan nog niet in staat uzelf onder hypnose te brengen.

Om dat te realiseren zal Janine uw onderbewustzijn een persoonlijk codewoord aanbieden. Wanneer u na de sessie, met de bedoeling onder hypnose te gaan, aan dit codewoord denkt of wanneer u het codewoord in uzelf zegt, zult u (net als wanneer Janine u onder hypnose brengt) in één keer Somnambulisme bereiken. Natuurlijk leert ze u ook hoe u heel eenvoudig de zelfhypnose kunt beëindigen.

Aan het einde van de sessie krijgt u de opgenomen zelfhypnosesessie in de vorm van een MP3-bestand mee op een USB-stick. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u een week lang, iedere dag deze opname thuis beluistert. Na een week de zelfhypnosesessie beluisterd te hebben gaat u oefenen met het onder hypnose gaan met behulp van alléén het codewoord.

Sessie 3:
De derde sessie is bedoeld om te verifiëren of uw persoonlijke codewoord daadwerkelijk rotsvast in uw onderbewustzijn is verankerd en of u met zelfhypnose Somnambulisme bereikt. Als dit zo is dan kunt u vervolgens op de dictafoon van uw mobiele telefoon eenvoudige, positieve suggesties ten aanzien van uw klacht of veranderwens inspreken. De positieve suggesties die uw klacht moet verminderen/wegnemen of de suggesties die uw veranderwens moeten realiseren, kunt u tijdens een zelfhypnosesessie beluisteren. Aangezien uw onderbewustzijn in een diepe trance openstaat voor positieve suggesties, zal uw onderbewustzijn deze suggesties accepteren waarna het u met betrekking tot uw klacht of veranderwens beter zal gaan.

Een voorbeeld: mocht u als bijwerking van een behandeling of medicatie last hebben van misselijkheid, dan spreekt u op de dictafoon van uw mobiele telefoon de suggestie in dat u trek hebt. Iemand die trek heeft is niet misselijk. Zo simpel kan het zijn.

Echter, het bedenken van positieve suggesties ten aanzien van complexe(re) veranderwensen is niet eenvoudig. Zeker niet als u niet medisch onderlegd bent. In deze gevallen doet u er verstandig aan niet zelf te gaan experimenteren, u kunt beter Janine consulteren. Ze is niet alleen opgeleid om complexe problemen onder hypnose te begeleiden, daarbij helpt ze u graag.

Wanneer:
Op afspraak op donderdagochtend tussen 10.00 en 13.30 uur.

Voor wie:
Mensen in alle fasen van de ziekte (de behandelingsfase, de palliatieve fase en de terminale fase), mensen die kanker hebben gehad, familieleden, mantelzorgers en andere naasten.

Kosten:
Voor mensen die kanker hebben (gehad) is de bijdrage voor een kennismakingsgesprek € 10,-.
De duur van een kennismakingsgesprek is 30-45 minuten. Tijdens dit gesprek vertelt Janine u meer over hypnose, kunt u uw wensen aangeven en wordt samen bekeken  wat Janine voor u kan betekenen.

De kosten voor een hypnosesessie bedragen € 125,- per sessie en worden na iedere sessie afgerekend. Dit kan zowel per pin als contant. De duur van een hypnosesessie is 60-90 minuten.

Onder Hypnose is een onderdeel van PARAMEDIC. Consulten van PARAMEDIC  kunnen, afhankelijk van uw Zorgverzekeraar en de polis die u hebt afgesloten, (deels) vanuit het aanvullende pakket voor vergoeding in aanmerking komen.

Familieleden, mantelzorgers en andere naasten betalen eveneens € 125,- per sessie. Ook voor hen geldt dat consulten, afhankelijk van hun Zorgverzekeraar en de polis die is afgesloten, (deels) vanuit het aanvullende pakket voor vergoeding in aanmerking kunnen komen.

Aanmelden:
Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar info@hamelhuys.nl onder vermelding van Hypnose. Bellen kan ook naar 050-3646418.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.