Hamelhuys in tijden van Corona

De Corona-crisis duurt voort en raakt ons allemaal. In ons inloophuis merken wij de gevolgen ook. Gelukkig kunnen we zowel in Groningen als in Assen open zijn en met inachtneming van de nodige maatregelen gasten ontvangen.  Daar wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Een zorgelijk punt is, dat onze inkomsten opdrogen. Als inloophuis leven wij van giften, donaties en sponsorgelden. Omdat grote evenementen als bijvoorbeeld de Samenloop voor Hoop niet doorgaan, komt er bijna geen geld binnen. Wij moeten natuurlijk wel onze vaste lasten blijven betalen en dat maakt onze toekomst zorgelijk. 10 oktober jl. bestonden we officieel 5 jaar. We konden dat eerste lustrum helaas niet vieren en we maken ons zorgen of we op deze manier ons tweede lustrum zullen halen.

Vlak voor de Corona-crisis hebben we een filmpje laten maken over ons inloophuis, waarmee we bedrijven wilden interesseren om ons structureel te ondersteunen. Je vindt het hier.

Ook KWF erkent de lastige positie van de inloophuizen in deze Corona-crisis en heeft een actieplatform geopend voor alle inloophuizen: Huis in actie. Ook ons inloophuis is daarop actief. Klik hier om naar onze actiepagina te gaan.

We zijn blij dat ook de pers onze noodkreet oppikt. Klik hier om het artikel van RTV Noord te lezen.

We willen jullie vragen om onze actie zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij mensen die je kent. Zodat we over vijf jaar ons tien-jarig bestaan zo gezond mogelijk kunnen vieren.

Met vriendelijke groet,

Namens bestuur en vrijwilligers Stichting Hamelhuys,

Josje Hamel

info@hamelhuys.nl
06-34339384

Reacties zijn gesloten.