Geluksvogels

Sinds augustus 2017 werkt Josje samen met René Alberts, fotograaf, aan het project Geluksvogels. Zij portretteren 31 mensen, in woord en beeld, die ergens in hun leven zijn geconfronteerd met kanker. Tijdens de ontmoetingen vertellen zij hun verhaal. René fotografeert tijdens deze gesprekken en Josje schrijft later de tekst. Zo ontstaan er portretten in woord en beeld. Het zijn zonder uitzondering bijzondere en waardevolle ontmoetingen, op zeer diverse plekken. We hebben er nu 25 gedaan en hopen uiterlijk september a.s. de laatste te doen.

Ondertussen zijn er afspraken gemaakt met Noorderlicht Fotogalerie voor een tentoonstelling in februari 2020, en is een uitgever gevonden om samen met ons een mooi boek van dit project te maken. Dit moet gelijk met de tentoonstelling klaar zijn. De uitgever is Philip Elchers in Groningen. We zijn goed op weg, maar zoals wel vaker draait het eindelijk toch ook om geld. Een tentoonstelling en een boek maken kost wat. Daarom bij deze voor jullie een aanbieding, waarmee je ons tevens helpt om dit project te realiseren. De voorverkoop is nu gestart. Er zijn twee manieren waarop je mee kunt doen.

Als je voor minimaal € 25,– vriend van het Hamelhuys wordt ontvang je in januari € 5,- korting op het boek. Het kost dan dus € 19,50. Deze aanbieding geldt natuurlijk ook voor degenen, die nu al vriend van het Hamelhuys zijn.

Wil je geen vriend worden, maar het boek alvast kopen in de voorverkoop, dan betaal je nu
€ 24,50.

In beide gevallen is een mailtje naar info@hamelhuys.nl voldoende om een bevestiging en het rekeningnummer door te krijgen. Graag vermelden voor welke optie je kiest, het aantal exemplaren en je naam en adres. En… je doet het voor een goed doel, want als we geld overhouden aan dit mooie project, gaat dat naar het inloophuis!

LEZING
Op dinsdag 18 juni a.s. geven René en ik een lezing over ons project in het Hamelhuys. Wij zullen vertellen hoe wij tot dit project zijn gekomen en al een aantal foto’s en teksten laten zien. De entree is gratis, de koffie staat klaar. Aanvang om 19.30 uur. Het adres is Johan de Wittstraat 15 in Groningen. We vinden het wel fijn dat je je aanmeldt als je komt. Dit kan door te mailen naar, wederom, info@hamelhuys.nl.

Meer informatie over ons project is hier te vinden op de site van René en op de Facebookpagina Geluksvogels.

Reacties zijn gesloten.