Evelien brengt geluk!

 
Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!
 
Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.
 
Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland
Op 25 mei jl. Is Evelien in Zwolle gestart bij inloophuis Intermezzo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland per fiets te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.
 
De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale (na)zorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona gingen zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.
 
Dat de fietstocht bijzonder is, blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de inloophuizen. Zij verwelkomen Evelien bij hun inloophuizen samen met de burgemeester, bekende sporters en BN’ers. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor hun belangrijke werk.
 
Morgen, vrijdag 2 juli a.s. bezoekt Evelien op haar fietstocht onze inloophuizen in Assen en Groningen. Rond 11 uur arriveert ze op onze NIEUWE LOCATIE in Assen:
 
Wijkcentrum Peelo
’t Markehuus
Scharmbarg 35
9407 EA Assen
 
In Assen stapt Josje ook op de fiets om met Evelien van onze locatie Assen naar onze locatie in Groningen te fietsen. Wij komen rond 14 uur aan op onze locatie Groningen:
 
Johan de Wittstraat 15
9716 CA Groningen
 
We vinden het leuk als Evelien zowel in Assen als in Groningen onder luid applaus en gejuich ontvangen wordt! Dat verdient deze bijzondere vrouw voor haar prestatie!
Meer informatie over de actie van Evelien:

Reacties zijn gesloten.