De volgende gezonde stap…

De eerste twee weken van mijn late-gevolgen-revalidatietraject zitten erop. Ik merk dat ik het sporten fijn vind. Het gaat ook goed. We hebben een leuk groepje lotgenoten in Beatrixoord en dat is ook fijn. Veel herkenning over en weer. Ook de gesprekken met de psycholoog, ergotherapeut en diëtist brengen me inzichten en even aandacht voor wat er is.

Afgelopen weekend las ik dit artikel van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en daar schrok ik van. Zelfs het drinken van 1 glas alcohol verhoogt de kans op kanker! Ik dacht jeetje nou ben ik zo goed bezig om fitter te worden en sterker zodat ik beter met de pijn kan omgaan. En dan verhoog ik met m’n wijntje elke dag de kans om weer opnieuw kanker te krijgen! Dat wil ik niet.

Dus het besluit is genomen: ik ga een suiker- en alcoholvrij leven leiden. Dat suiker ongezond is, wist ik al en bij tijd en wijle hou ik me sinds ik ziek ben ook verre van suiker. Maar nu ga ik het opnieuw oppakken in combinatie met alcoholvrij. Lekker handig gepland, een paar dagen voor mijn verjaardag… Na de eerste verbaasde reacties van mijn kinderen, krijg ik al support van hen.

Ik ben benieuwd of deze beslissing me helpt om me nog fitter te gaan voelen. Het zou toch moeten…

De laatste tijd krijg ik in het inloophuis veel vragen over gezonde voeding. Dus met dat thema gaan we aan de slag. Lezingen, workshops. Hou onze Facebook-agenda in de gaten! Heb je wensen of vragen op dit gebied, laat het ons weten!

Nu ga ik op zoek naar een leuk recept voor mijn verjaardagstaart… Fijne zondag allemaal!

Josje

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.