De bloemetjes staan buiten!

WhatsApp-Image-20160607

Ook in het inloophuis genieten we volop van het zomerse weer. Er gebeuren mooie dingen en we organiseren leuke activiteiten.

Schilderen
Je kunt elke donderdag in de stijl van Mirjam Benjamins komen schilderen in het inloophuis. Dit kan in de middag van 13:00 tot 16:00 of avond van 19:00 tot 22:00. Tijdens de SamenLoop voor Hoop in Annen in 2015 is het contact tussen Josje en Mirjam ontstaan, in deze periode begon Mirjam ook met schilderen. Mirjam schildert onder andere koeien, kippen, dikke dames, bloemen en tulpen. De workshop is inclusief materiaal (verf en doeken) en koffie/thee € 25,00, contant te voldoen bij de workshop. Denk erom dat je oude kleding aantrekt of een schort mee neemt. Lijkt dit je leuk en wil je ook komen schilderen? Voor meer info over Mirjam klik hier. Schrijf je dan snel in via info@hamelhuys.nl.

Cheque Mamamini fonds
Het Mamamini fonds heeft een bedrag van 45.000 euro uitgegeven aan 22 goede doelen, en wij zijn een van die goede doelen! Mamamini zamelt jaarlijks geld in met de verkoop van gebruikte spullen en schenkt dit dan aan verschillende goede doelen. Er was dit jaar een extra grote pot, vanwege het 25-jarig bestaan. Het Hamelhuys heeft 2.500,- euro gekregen, wij willen dit gaan besteden aan een landelijk project waarbij kankerpatiënten met financiële problemen ondersteund worden.

De tuin
Een aantal vrijwilligers van het Hamelhuys houdt  zich bezig met het onderhoud van de tuin. Toen Josje Hamel begon met Hamelhuys was de tuin nog kaal, nu staan er allemaal mooie bloemen met hartstikke mooie en frisse kleuren en er zijn ook leuke fruitbomen. Er staan twee appelbomen, twee perenbomen en een kersenboom. De vrijwilligers van de tuin zijn ook bezig met moestuinbakken. In de moestuinbakken worden verschillende groentes en kruiden gekweekt, waaronder: wortels, broccoli, peterselie, radijs, spinazie, rucola, pootuitjes, sla. Je kunt gezellig met z’n allen zitten in de tuin van het Hamelhuys, bijvoorbeeld op de heerlijke lounge bank, onder het genot van een lekker kopje thee of koffie.

SamenLoop voor Hoop
Op zaterdag en zondag 11 en 12 juni 2016 van 15:00 tot 15:00 organiseren vrijwilligers de SamenLoop voor Hoop Groningen in Beijum. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding. Er wordt niet alleen gewandeld, de teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn leuke activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens. De eregasten bij SamenLoop voor Hoop Groningen zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel kanjers genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt en vanuit het inloophuis verzorgen wij workshops en activiteiten voor hen. Klik hier voor meer info over de SamenLoop.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.