Creatieve werkplaats Klavertjevier

Eenmaal per twee weken kun je op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur terecht in de creatieve Werkplaats Klavertjevier bij Josje Hamel.

Veel mensen ervaren leven met kanker, in welke fase dan ook, als een rit in een achtbaan. Praten over wat er allemaal door je heen gaat, kan lastig zijn. Gelukkig kan je ook op een andere manier uiting geven aan gevoelens en emoties, namelijk met beeldend werken.

In Werkplaats Klavertjevier kun je creatief bezig zijn. Dat werkt ontspannend, door het doen. Je laat je gedachten even voor wat ze zijn en je hoofd wordt leeg. Er is ruimte om emoties te verwerken en te herkennen bij elkaar.

Het gaat in de werkplaats niet om kunst maken. Je hoeft geen bijzondere kunstzinnige aanleg te hebben om mee te kunnen doen. Iedereen kan tekenen, schilderen, kleuren etc. En soms ontstaat er dan een “kunst-werk” waar je trots op bent en wat betekenis voor jou en/of je naaste heeft.

Josje: “Tijdens mijn eigen ziekteperiode heb ik de kracht en heilzame werking van creatief bezig zijn ontdekt. Ik had niet veel zin om te praten over mijn ziekte en wat die met me deed, terwijl er natuurlijk allerlei gevoelens en emoties in me leefden. Door het beeldend werken kon ik daar op een zacht manier bij komen. Ik ben me daarna als coach in het beeldend werken gaan bekwamen door diverse opleidingen en cursussen.”

De kosten bedragen € 5,– per keer. Meer info en aanmelden: info@hamelhuys.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.