Creatief atelier

Vanaf januari 2023 kun je elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht in ons creatief atelier. Onder leiding van Paulien Habers kunnen meerdere technieken aan de orde komen.

Paulien: “Ik ben geboren in Overijssel. In 1981 ben ik naar Groningen verhuisd om te studeren aan de Ubbo Emmius, lerarenopleiding. Afgestudeerd in 1985, als docent textiele werkvormen en tekenen. Na het afstuderen heb ik veel invalwerk gedaan op scholen, bij een kledingatelier en voor een kostuumverhuurbedrijf. Het waren crisis jaren, weinig werk te vinden.

In 1993 ben ik aangenomen als activiteitentherapeut in het (nu) UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord, locatie Haren. Inmiddels 29 jaar met plezier aan het werk.

Ik ben altijd creatief bezig, probeer telkens nieuwe technieken uit. Maak o.a. voorbeelden voor mijn werk, zodat patiënten geïnspireerd raken en het ook kunnen maken.

Daarnaast maak ik ook eigen werk, de laatste jaren met producten uit de natuur zoals zeevogel veren en schelpen. Inmiddels verschillende exposities gehad, in het Revalidatie centrum, het Hospice Gasthuis Groningen, in Deventer bij Stichting Ludgerus en vanaf 4 november 2022 in woonzorgcentrum Groote & Voorster ook in Deventer.

In het Hamelhuys start ik in januari 2023 met het begeleiden van de ateliergroep. De technieken waar je mee gaat werken kunnen zijn: teken- en schilderen, textiele werkvormen of papier-maché. Jullie mogen aangeven wat jullie willen leren. Als ik iets niet weet, zoeken we het samen uit.”

Voorbeelden van het werk van Paulien zie je onderaan deze pagina.

De kosten voor het creatief atelier bedragen € 5,00 per keer. 

Meer info of aanmelden? info@hamelhuys.nl

 

Reacties zijn gesloten.