Psycholoog Janneke Geurts

Op afspraak kun je in ons inloophuis terecht bij Janneke Geurts. Het is ook mogelijk om met Janneke in Assen af te spreken.

Janneke: “Sinds een paar jaar noem ik mijzelf met een kwinkslag ‘een zingende psycholoog’. Dit komt omdat muziek en zang in mijn persoonlijk leven zo’n belangrijke rol zijn gaan spelen, dat ik ook in mijn werk als coach, trainer en gespreksbegeleider steeds vaker met muziek werk.

Muziek is ‘Metgezel van de vreugde, medicijn tegen smart’. Deze spreuk uit de 18e eeuw is inmiddels overduidelijk wetenschappelijk bewezen: muziek heeft een heilzame werking. Als u dit voor uzelf herkent, kunnen we er gebruik van maken bij de gesprekken die we voeren. Zo kan het luisteren naar een door mij uitgezocht liedje van bv Toon Hermans of Claudia de Breij helpen om hardop na te denken over je eigen leven, de opdrachten waar je je voor geplaatst ziet en volgende stappen die je wilt gaan nemen. Zo kan ook een door u uitgezocht liedje het startpunt zijn voor een gesprek samen.

Ik ben opgeleid als Arbeids- en Gezondheidspsycholoog en heb de eerste 15 jaar als trainer en coach in het buitenland gewerkt. Sinds 2009 woon ik in de provincie Groningen. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Mijn werk speelt zich af op drie terreinen:

* Ik werk als zingende psycholoog met ‘mijmermuziek’ voor verschillende typen clienten.

* Ik begeleid mensen met behulp van een biofeedbackmethode van Heartmath. Hierdoor krijgen mensen meer regie over hun gevoel van stress. Ze versterken hun herstelsysteem (parasympaticus) door het leren van simpele maar effectieve ademhalingsoefeningen.

* Ik werk als docent/coach bij de Faculteit Geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen

Het Hamelhuys vind ik een prachtig initiatief waar ik graag een bijdrage aan wil leveren.”

Meer informatie vindt u op mijn website www.jannekegeurts.com

Voor een afspraak met Janneke kunt u bellen met 050-3646418 of mailen naar info@hamelhuys.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.