Omgaan met verlies bij kanker

Afscheid nemen, stap voor stap…
En soms met een sprong wanneer we hulp durven vragen

Omgaan met verlies bij kanker-2In samenwerking met Tricom Coaching organiseert inloophuis Hamelhuys de themagroep ‘Omgaan met Verlies bij kanker’.

Kanker krijg je nooit alleen. Ook je dierbaren krijgen ermee te maken. Als er kanker komt, staat de hele wereld op z’n kop en is niets meer zoals het was. Allerlei gevoelens en gedachten spoken door je hoofd en je toekomst staat ineens in een ander perspectief. Vragen als ‘wie ben ik nog in deze situatie’, ‘hoe is dit voor de dierbaren en de omgeving’, ‘hoe neem ik mijn kinderen mee in dit proces’ komen langs. Bij kanker heb je te maken met verlies, zoals verlies van gezondheid, verlies van toekomst-perspectief en soms verdwijnen ook vrienden uit het beeld. Hoe ga je daar nu mee om en geef jij weer betekenis aan het leven?

Wat gaan we doen
In de groep staat het delen van onze gedachten, gevoelens en ervaringen centraal. Je krijgt  inzichten over het omgaan met verlies en rouw en de effecten daarvan. Over loslaten en vasthouden.

Voor wie?
Voor (ex)kankerpatiënten en naasten. Heb je kanker(gehad) of heeft je dierbare kanker (gehad)? Dan is deze themagroep voor jou!

Aantal deelnemers
We werken met minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers (Pas op: vol=vol)

Wanneer en tijd
We starten als er een groep is. De bijeenkomsten zijn op vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur, eenmaal per maand. De themagroep wordt gehouden bij het Hamelhuys, Paramaribostraat 33 te Groningen.

Aanmelding
Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is koffie en thee.

Aanmelding via het Hamelhuys, info@hamelhuys.nl of tel. 050-364 64 18 of 06-34 33 93 84. Je kunt ook onderstaand formulier invullen.

Begeleider Frans van der Wijk
Frans is specialist op het gebied van verandering, leiderschap en veerkracht. Naast persoonlijke begeleiding, gericht op autonomie, ontwikkeling en zelfredzaamheid, is Frans adviseur en trainer voor individuen, teams en organisaties. In de trainingen staan veerkracht bij verandering en bezielend leiderschap centraal.

Aanmelden Omgaan met verlies bij kanker

  • Sectie-einde

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.